icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
30. juni - 14:16
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
Du er her:   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Solberg skole   ›   Aktuelt
2019-11-28 Barn- og unges kommunestyremøte Foto Ivar Ola Opheim

IVAR OLA OPHEIM

  

Stort engasjement i barn- og unges kommunestyremøte

Elever fra alle grunnskolene møttes for å fordele penger til skolemiljøtiltak til de enkelte skoler, og å vedta hvem som får Ås kommunes miljøvernpris for barn og unge i 2019.

Hvert år møtes elevrådsrepresentantene fra alle skolene i Ås til barn- og unges kommunestyremøte. Her skal de fordele 200 000 kroner mellom skolene til miljøtiltak på skolene. Rådmannen hadde som vanlig lagt fram et forslag, som gir et likt grunnbeløp til alle skoler. I tillegg kommer det et beløp som er basert på antall elever per skole.

Flere av skolene hadde også sine egne forslag som de la fram. Ås ungdomsskole vant fram med sitt forslag, som ga et jevnere tilskudd enn det som rådmannens foreslo. Du kan lese mer om detaljene i vedlagte referat.

Før elevene stemte over hvordan pengene skulle fordeles, hadde de litt opplæring og mulighet til å stille ordføreren spørsmål, du kan lese både spørsmålene og ordførerens svar i vedlagte referat.

Siste sak på programmet var å vedta hvem som skal få Ås kommunes miljøvernpris for 2019 – Eilif Dahls minnepris. Prisen på 5000 kroner deles ut til elevrådet ved Ås ungdomsskole..

Last ned protokollen fra møtet her.